Waarom we het nodig hebben onze oude sh*t op te lossenDe afgelopen jaren heb ik veel (voor)oordelen voorbij horen komen over healing:

"Daar ben ik heel sceptisch over", "Dat is niets voor mij", "Veel te zweverig", "Als het voor jou werkt", "Zo eenvoudig kan het toch niet zijn", "Ik geloof niet dat er meer tussen hemel en aarde is"

"Je lijkt wel een heks". Zo kan ik nog wel even doorgaan. En wat vond ik het ontzettend moeilijk om bovenstaande dingen te horen van anderen, terwijl ik het zo goed bedoelde en met mijn beste intentie er voor anderen wilde zijn. In mijn onbevangenheid en enthousiasme deelde ik mijn ervaringen met anderen.

Wat ik alleen even "vergat" is dat het totaal niet om mij of over mij ging... Het was gewoon iemands mening... en wat ik er vooral van heb geleerd: Je zult er toch eerst voor jezelf mogen zijn, jezelf op de eerste plaats mogen (leren) zetten, zodat je vanuit kracht er voor anderen kunt zijn. Alleen, anderen willen dat niet altijd:). Wanneer een ander niet geholpen wil worden, op wat voor manier, welke methode of techniek dan ook, dan kun je op jouw kop gaan staan...en je wordt er niet blijer van... En als het jou nog raakt dat de ander ergens last van heeft, kijk dan naar jezelf. Wat zegt het over jou?

Wat ik heb ervaren wanneer mensen sceptisch zijn over healing, is dat er heel vaak angst onder ten grondslag ligt. Angst omdat ze het niet begrijpen. Angst voor wat er wellicht boven zal komen. Angst voor verandering. Angst om dingen te zien waar ze bang voor zijn. Ongeloof in het onmogelijke en zeer beperkende gedachten. Onbewuste en oude overtuigen zie ze veilig in hun comfortzone houden. Totdat ze zelf ervaren wat healing hen kan brengen. "Vroeger" wilde ik deze mensen nog wel eens proberen te overtuigen. Juist omdat ik de meest wonderlijke wonderen heb mogen ervaren als healer. Ik gunde ze ook die ervaring en dat hetgeen wat hen uitdagingen gaf, hen heel veel inzichten en lessen gaf, wanneer ze het met een andere bril op konden bekijken. Immers voor elk probleem, dragen wij de oplossing in onszelf!

Alleen wanneer je niet openstaat voor andere mogelijkheden, oplossingen en zienswijzen... gaat het hem niet worden. Onze uitdagingen zijn niet alleen van onszelf. Ze zitten in ons DNA. Doorgegeven door onze ouders en voorouders. Ze kunnen uit andere levens zijn en zelfs van het collectief van een land of een bevolkingsgroep. We kunnen uitdagingen in ons leven hebben, waarvan we geen idee hebben waar ze vandaan komen en waar ze zijn ontstaan. Misschien heeft iemand toen jij klein was, iets tegen je gezegd, wat jij als jouw waarheid aan hebt genomen. Je hebt dat opgeslagen in jouw systeem en onbewust draag je dat nog steeds met je mee. Bijvoorbeeld: "Dat kun jij toch niet". Wanneer je dan als volwassene voor een uitdaging komt te staan kunnen er een aantal dingen gebeuren als jij "Dat kun jij toch niet", als waarheid hebt aangenomen: - je hoort die stem weer en gelooft dat je het toch niet kunt en je blijft waar je bent, zonder de uitdaging überhaupt aan te gaan! - je hoort die stem weer en je besluit te bewijzen dat je het wel kunt - je hoort die stem weer, probeert de uitdaging aan te gaan, maar het lukt je niet (onbewust houdt de geloofsovertuiging "Dat kun jij toch niet", jou tegen en je krijgt bevestigd dat je het niet kunt). En dan...

Onze gedachten hebben daadwerkelijk kracht. Check deze documentaire op netflix : HEAL Alleen we gebruiken maar zo'n 5% van onze gedachten, emoties en gevoelens bewust. Dat betekent dat we totaal geen weet hebben van de overige 95% (de meningen zijn wetenschappelijk verdeeld over het exacte percentage:). Persoonlijk vind ik het veel fijner bewust controle te hebben over wat ik denk, voel en doe. Om jouw bewustzijn te gaan vergroten en controle te gaan hebben over jouw innerlijke wereld en daarmee jouw uiterlijke wereld, is het zo belangrijk te healen. Bewust te zijn en te worden waar onbewuste (negatieve) patronen, gedachten, acties en emoties vandaan komen. Helder te weten hoe jou die gemotiveerd hebben, wat het jou heeft gebracht, wat je ervan wilde leren, of het wel van jou is en vooral of je het nog langer nodig hebt in jouw leven. Wat er dus werkelijk speelde in een bepaalde situatie en tot de kern van de uitdaging te komen. Zodat het onbewuste bewust wordt en jouw bewustzijn vergroot! Wanneer je jouw oude sh*t niet healt en weg blijft duwen (ook al ben je je hier totaal niet bewust van), dan geef je jouw innerlijke kracht weg. Je geeft jouw controle weg. Je geeft de regie over jouw eigen leven weg. Je wordt geleefd. Weet dat je elke dag opnieuw de keuze kunt maken om het anders te gaan doen. Te kiezen voor jouzelf en wat jou gelukkig maakt! Wanneer je hier echt mee aan de slag wilt, dan ben ik er voor je! Neem contact met me en ik neem je aan de hand mee op deze fantastische innerlijke reis! P.S. Heb je mijn GRATIS [E-Book], ontdek jouw UNIEKE ZELF al gelezen?


Shine,

Martina Mezzetti Coaching | Healing www.martinamezzetti.com info@martinamezzetti.nl +31 (0)641699316 Nieuwe BLOG


16 views0 comments